Közhűtőből vehetnek ételt a szegények Indiában

Az indiai Kojambuttúr város lakói összefogtak, és egy hűtőt helyeztek az utcán. A lakók berakhatják a kaját, a szegények kivehetik.

A Tamilnádu állmban lévő városban múlt vasárnap óta érhető el az a hűtőszekrény, ami egészen észszerű módon segíti a szegényeket és az éhezőket. A kezdeményezést a helyi No Food Waste (ne pazarolj ételt) nevű civil szervezet hozta létre egy étteremmel közösen – írja az India Times.

A hűtő bárki számára elérhető: aki megteheti, ételt helyez bele, míg azok, akik rászorulnak, bármikor kivehetik azt belőle. A létrehozó szervezet egyik vezetője azt mondja: mindig is szerettek volna egy nyilvános hűtőt a városban, de nem voltak benne biztosak, hogy működni fog az ötlet. Látva viszont, hogy egy hasonló kezdeményezés már bevált Új-Delhiben, nem haboztak. A városban aztán a Kollywood Cafe étterem szintén látott benne fantáziát.

53704507_1471334454

„Azok az emberek, akik jól élnek, rengeteg feleslegesnek látszó élelmiszert dobnak ki. Ez pazarlás. Ezzel a módszerrel nem vész kárba semmi, és segíthetünk másokon” – mondta a vezető.

A járdahűtők az elmúlt években több helyen jelentek már meg Indiában, és igen sikeresek. Korábban a karbantartás és a fenntarthatóság miatt aggódtak, de később kiderült, ez nem is olyan bonyolult feladat – mind az ételt felajánlók, mint a rászorulók példásan gondját viselik a hűtőnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez