Olcsón vásárolhatjuk fel az ételt, amit amúgy kidobnának

A nyugati világban obszcén mennyiségű ételt dobunk ki a kukába, úgy, hogy közben milliók éheznek. Erre válaszként jött létre a dán Too Good To Go nevű okostelefonos applikáció, melynek lényege, hogy megvehetjük olcsón azokat az ételeket, amelyeket amúgy kidobnának az éttermek. Persze egyelőre Magyarországon nem elérhető a szolgáltatás, de valószínűleg a jövőben mi is kapunk egy ilyen vagy ehhez hasonló lehetőséget.

Az egésznek a menete pedig végtelenül egyszerű: bejelentkezünk a fiókunkba, kiválasztunk egy éttermet, majd fizetünk. Ezután – általában zárás környékén – elmegyünk az étterembe és felvesszük a rendelésünket. Persze azt nem tudjuk, hogy pontosan milyen ételt kapunk, de azért bizonyos kategóriákból választhatunk.

“Az ételpazarlás talán az egyik leghülyébb problémánk a társadalomban” – mondja James Crummie, a cég egyik alapítója. – “Az éttermek évente körülbelül 600 ezer tonna élelmiszert dobnak ki, miközben Nagy-Britanniában egymillióan szorulnak ételadományokra. Miért létezik párhuzamosan ez a két óriási társadalmi probléma, miközben az egyik meg tudná oldani a másikat?”

Egy étkezés pedig jóval olcsóbb az applikáción keresztül, már 2-4 fontért (700-1400 forint) ehetünk is. Az éttermek pedig extra bevételhez jutnak ezzel a szolgáltatással, hiszen amúgy a kukába került volna az eladott étel.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez