Véres mennyegző – több mint 50 halott és 94 sebesült Törökországban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kurd esküvőn Gaziantep városában a szíriai határ közelében. Legkevesebb 50 ember meghalt és 94 megsebesült. Erdogan elnök az Iszlám Államot vádolta meg az újabb terrorakcióval. A kurd milíciák szemben állnak a frontokon az Iszlám Állam harcosaival.

Törökország tiltja képek és információk közzétételét a terrorista akciókról. Ezért csak töredékes információk jutnak el a világsajtóhoz a merényletekről. A véres menyegzőről csak néhány képet közölt az állami média: mentőautók érkeznek a helyszínre, ahol holttestek hevernek esküvői díszben a földön.

Gaziantep a szíriai határ közelében fekszik. Sok menekült érkezik ide Szíriából, ahol már több mint öt éve tart a polgárháború. Yildirim miniszterelnök ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy el kell ismerni: Aszad elnök tényező a térségben, és tárgyalni kell vele. Azt viszont nem mondta, hogy Ankara teszi meg ezt a lépést. Korábban Erdogan mindent megtett Aszad megbuktatására, még az Iszlám Államot is csendben támogatta.

Az USA viszont, mely szintén Aszad távozását szeretné elérni, szemben áll az Iszlám Állammal és támogatja a kurd milíciákat. Erdogan számára a kurd milíciák éppúgy terroristának számítanak, mint az Iszlám Állam. Ugyanígy vélekedik Gülen prédikátor híveiről, akiket az ellene irányuló puccs megszervezésével gyanúsít. A terroristák nem fognak győzni! – hangsúlyozta a török államfő a véres mennyegző kapcsán, mely legkevesebb 34 ember életét követelte Törökország déli részén, a szíriai határ közelében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez