Ilyen nagy volt a pusztítás – még mindig nő az áldozatok száma Perugia környékén

Óráról órára nő a hajnali itáliai földrengés áldozatainak száma. Egyre több holttest kerül elő a romok alól, voltak falvak, melyeket letörölt a Föld felszínéről a katasztrófa. Az ismert áldozatok száma már 70 fölött jár.

Közülük sokan Accumoliban haltak meg, álmukban  – ez a település volt a legközelebb a Richter-skálán 6,2-es rengés központjához. Ami 100 kilométerre északkeletre volt Rómától, 10 kilométeres mélységben. A közeli Amatricében a házak háromnegyede leomlott. Még mindig sokan lehetnek a romok alatt. Matteo Renzi kormányfő tiszteletét fejezte ki az önkénteseknek és a hivatásos mentőknek, akik az éjszaka közepén a helyszínre rohantak, és puszta kezükkel ásták ki a túlélőket.

Két fiút, egy négy és egy hétévest élve húztak ki a nagymamájuk házának romjai alól. Amatricében a legrosszabb a helyzet, az oda vezető utak megszűntek létezni, a fél város semmivé lett, a föld elkezdett csúszni, félő, hogy egy híd is leomlik – mondta Sergio Pirozzi polgármester. Aki áldozatok tucatjairól számolt be, akik közül még sokan hevernek a romok alatt. A holttesteknek helyet készítenek elő.

A helybeliek lepedőkön másztak le az emeletekről, a sebesülteket nem tudta fogadni a helyi kórház, a közeli városokba kellett őket vinni. A római vakációzók körében népszerű Amatrice 13. századi harangtornya viszont épségben úszta meg a földrengést.

A városról és a környékbeli településekről ilyen volt – ilyen lett fotópárokat készített az EPA.

Amarice.
Amarice.
 Pescara del Tronto
Pescara del Tronto


(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez