A Moldva folyóban horgászott a szusibár szakácsa – kétmillió dolláros bírság fenyegeti

Rutinellenőrzést tartott Prága nagy folyója partján a rendőrség: a horgászati engedélyeket vizsgálták. Minden rendben volt, de egyetlen apróság szemet szúrt az egyik zsarunak.

Az egyik horgász egy szusibár egyenruhájában horgászott. Gyors ellenőrzés a szusibár hűtőjében: olyan pontyot találtak ott, mely a Moldva folyóból származott!

Hát aztán! – védekeztek a szusibárban. A Moldva folyó vize egészséges, a hal nem árt senkinek! Így van – válaszolták a zsaruk. Csakhogy a törvény szerint csakis a családi asztalra kerülhet a Moldvában kifogott ponty, nem pedig egy szusibár konyhájába. Csak magunknak horgászunk – állították a bár szakácsai és pincérei. Az étlapon nincs is ponty! De a szusiban biztos van! – tromfoltak a zsaruk. Per indult a környezetvédelmi törvényt megsértő szusibár ellen Prágában. Ilyesmivel nem viccelnek Csehországban: 50 millió korona lehet a büntetés (ez kétmillió dollár vagy 1,85 millió euró)! A moldvai pontyot felszolgáló szusibár valószínűleg lehúzhatja a rolót Prágában…

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez