Nem az amerikaiak – az oroszok végeztek az Iszlám Állam szóvivőjével

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint egy Szu-34-es vadászbombázó rakétája végzett kedden a szíriai Aleppónál Abu Mohammed al-Adnanival, az Iszlám Állam terrorszervezet szóvivőjével.

A közlemény szerint az orosz vadászbombázó Aleppó tartományban megsemmisítette az IÁ harcosainak mintegy 40 fős nagyobb csoportját.

“Több felderítő csatorna megerősített információja szerint” a megölt terroristák között volt az IÁ szóvivőjeként ismert Abu Mohammed al-Adnani lázadóparancsnok is.

Az IÁ szóvivőjének halálát a terrorszervezet szócsövének tekintett Aamák hírügynökség jelentette kedden este, részletek ismertetése nélkül.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint Adnani az IÁ vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi után a második legfontosabb ember volt a terrorszervezet hierarchiájában, aki ismert volt arról, hogy gyakran szólított fel terrorcselekmények elkövetésére Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.

A moszkvai közlemény idézte az amerikai védelmi minisztérium korábbi bejelentését, mely szerint Adnanival a nemzetközi koalíció légicsapása végzett az Aleppó tartománybeli Al-Bab város környékén.

A Pentagon szerint Adnani az IÁ külföldi műveleteinek fő szervezője volt, emellett az IÁ harcosainak mozgását koordinálta, és harcosok toborzásával is foglalkozott. Washington korábban 5 millió dollár vérdíjat tűzött ki fejére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez