Ázsia legnagyobb vidámparkja lett volna – most így néz ki

Nemrég nyílt meg a Sanghaj Disneyland, amely páratlan szórakozást biztosít a rajzfilmek csodás világában. Kevesen tudják azonban, hogy Kína néhány évvel ezelőtt Wonderland néven akart Pekingben egy csodaparkot. Ennek már csak a maradványai láthatók.

A China Daily című lap szerint Wonderland (Csodaország) Ázsia legnagyobb vidámparkjának indult, azonban az 1990-ben megkezdett építkezést 1998-ban leállították. Az építési terület ugyanis erdőterület volt, amit később védetté nyilvánítottak. Ez arra kényszerítette az építő céget, hogy tegye félre a terveket. Az épületek nagy részét 2013-ra lebontották, de néhány közülük megmaradt. Vessünk hát egy pillantást néhány hátborzongató, befejezetlen, bontás előtt álló épületre. A lap szerint annak ellenére, hogy sosem lett készen, a mesebeli kastély sok látogatót vonzott már.

fdsasetfrf A view of a vacant carpark in front of abandoned buildings that were to be part of 'Wonderland', on the outskirts of Beijing Writing on a gate is seen at an abandoned building that was to be part of 'Wonderland', on the outskirts of Beijing A view of abandoned buildings that were to be part of an amusement park called 'Wonderland', on the outskirts of Beijing

Még több kép ITT.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez