Nem öröm a körömház: Amikor körbeépítik a lakásod

A fenti képen egy úgynevezett körömház látható, ami egy olyan egyedülálló épület, amielyet az építési vállalatok egyszerűen körbeépítenek, ha a tulaj nem akar kiköltözni.

Kínában abban az esetben, ha elindul egy építkezés a területen, előfordulhat, hogy egyes lakók nem akarják eladni házukat, nem kívánnak kiköltözni. Ha már tényleg semmilyen megegyezés nem születhet, akkor a kivitelező egész egyszerűn a házat kihagyva folytatja az építkezést. Így alakulnak ki a körömházak, melyek igen furcsa látványt nyújtanak.

koromhaz02

Egy ilyen eset látható egy építkezésen Szecsuán tartományban most. 2004-ben Yibin város helyi önkormányzata jóváhagyta a tervezetet, amelynek értelmében a környéket lerombolják, és teret engednek egy nagyszabású területfejlesztésnek. A bontást és újjáépítést végző vállalat tavaly óta dolgozik a területen, de a tervekkel egy ház tulajdonosai nem értettek egyet, nem voltak hajlandók elmenni.

koromhaz03

Annak ellenére, hogy az áramot, a vizet elvágták, a lakók makacs módon ragaszkodnak a házukhoz. Egy idős házaspárról van szó, akik kitartanak.

A munkások már egy egész kis hegyet vájtak ki a házzal a tetején. Így arra kényszerítették a lakosokat, hogy egy 20 méteres dombra másszanak fel, ha be akarnak jutni a házba. A fejlesztők most attól tartanak, hogy a hegy össze fog omlani.

Persze nem ez az egyetlen ilyen eset, amikor elköltözni nem akaró lakók makacsul ragaszkodva házukhoz akadályozzák az építkezéseket. Kínában persze ez nem sokszor akadályozza a kivitelezőt.

koromhaz05

koromhaz06

koromhaz08

koromhaz07

koromhaz09

Itt csak a lakást hagyták ki.
Itt csak a lakást hagyták ki.

koromhaz11
koromhaz12

Itt egy sírhelyet hagytak ki az építkezés során.
Itt egy sírhelyet hagytak ki az építkezés során.

(Fotó:Shangaiist, Weibo, Sia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez