Hongkongi kísértetházak online térképen

Online térképen látható, hogy hol vannak Hongkongban kísértetjárta házak. Akik a borzongást keresik, felkutathatják, hogy hol hunyt el valaki.

Azok számára, akik olcsó szórakozást keresnek, és rajonganak a misztikus történetekért, létrejött egy oldal, mely megmutatja a „kísértetjárta” épületeket egy térképen. Azokat, ahol tragikus haláleset történt, és ahol a halálesetek mögött érdekes történet húzódik.

Ha Halloween alkalmával igazi szellemekkel, illetve szellemtörténetekkel szeretnénk találkozni, ahelyett, hogy bulizni megyünk és művért pacsmagolunk magunkra, érdemes meglátogatni a spacious.hk oldalt.

ghosts_1

Az oldal felsorolja azokat a hongkongi épületeket, ahol gyilkosság, öngyilkosság, vagy más, nem természetes haláleset történt. Mindez egy interaktív térképen látható, amiből kiderül: nem kell Hongkongban messzire menni, hogy szellemmel találkozzon az ember.

A térképen látható pontokra kattintva információ is olvasható a halálesetekről. Ilyen például: „egy volt köztisztviselő felakasztotta magát”, „egy idős nő kiugrott az épületből egészségügyi okok miatt”, „egy nőt meggyilkolta az ex-férje” stb.

Miközben ezek az esetek valós tragédiák, az információk alkulehetőséget jelenthetnek egy ingatlan vásárlásakor.

„Egy olyan ház, melyben történt valami rémség korábban, akár 50 százalékkal is kevesebbet érhet, mint normál esetben” – mondta Asif Ghafoor, a honlap alapítója. „Ez ma már igazán fontos tényező az ingatlanpiacon, befolyásolja a lakásárakat és a bérleti díjakat.”

7ec64cb8a4cc1beee2078c9cf834d063

A honlap egyébként több forrásból, például híradásokból gyűjti adatait. Az üzemeltető szerint sokan vannak, akik az ingatlanok drágulása miatt szándékosan ilyen épületeket, lakásokat keresnek, hiszen a kísértetjárta házak vételekor, bérlésekor extra kedvezményekhez juthatnak.

„A külföldiek és azok számára, akik nem hisznek a szellemekben ez remek lehetőség. Azok, akik meg hisznek és félnek, meg tudják nézni, hogy mely ingatlan az, amit kerülniük kell.” Hongkongban átlagosan havi 25 ezer ottani dollárért bérelhető egy kétszobás lakás. Egy olyan lakás viszont, ahol valami szerencsétlen haláleset történt, akár 15 ezerért is kivehető.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez