Királyi géppel át a sivatagon

Új géppel bővült az Air Ocean Maroc flottája – a kis gép ideális sivatagi túrákra, vagy arra, hogy megcsodáljuk a mesés Dél oázisait.

Marrákes Marokkó egyik legfontosabb városa, nem csak a kultúra, a hagyományos marokkói építészet és művészet iránt érdeklődő turisták utaznak ide egyre nagyobb számban, de egyre több az üzletember is a látogatók közt, hiszen Marokkó dinamikus fejlődésének is egyik motorja a város. Ezért is kapott itt helyet a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ, amely immár a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal együttműködve segíti a magyar cégek piacra jutását a régióban.

A gép átadó ünnepsége
A gép átadó ünnepsége

Éppen ez a regionális központi jelleg követelte meg, hogy kimondottan az üzleti utazóknak, delegációknak ideális szolgáltatásokkal is bővítsék a helyi turisztikai palettát. Pontosan ez a cél lebegett a légitársaság előtt is, amikor beszerezte a kisgépek királyát – egy King Air 200-ast – amely immár nyolcszemélyes kis delegációk szállítására is alkalmas.

Így nem csak a sivatag gyönyörű homokdűnéi kerültek közelebb a városhoz, de például a Dél kapuja, Dakhla is. Azok az utak – legyenek akár üzletiek vagy magánjellegűek -, amelyek kocsival két-három napig tartottak oda-vissza, most könnyedén egy nap alatt megjárhatóak. Egy-két órás repülőúttal az ország nagyobb része elérhető így. Ez azért is lehet ideális a magyar üzletemberek számára, mert az elmúlt időszakban rohamléptekkel fejlődtek a kapcsolatok például Dakhlával, ahol idén már jelentős létszámú magyar küldöttség is járt, de mindeddig oda vagy átszállással, menetrend szerinti légi járattal, vagy meglehetősen hosszú autózás után lehetett csak eljutni az ország többi részéről. Az árak természetesen a szolgáltatás exkluzivitásához szabottak, egy ilyen út fejenként 4-800 euróba kerül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez