Indiai az idei japán szépségkirálynő

Félig japán, félig indiai, és még elefántidomító is. Megkoronázták a japán szépségkirálynőt.

Priyanka Josikava könnyes szemmel vette tudomásul, hogy őt választották meg az idén Miss Japánnak, egy évvel azután, hogy 2015-ben Ariana Miyamoto lett az első fekete szépségkirálynő a szigetországban. Miyamoto, aki félig japán, félig afroamerikai származású, úttörő diadalt szerzett tavaly, miközben sok kritikát is kapott, hogy miért lett a Miss Universe Japan nyertese egy félvér?

„Ariana előtt nem képviselhették félvér lányok Japánt” – mondta Josikava egy interjúban. „Ariana győzelme nagyon sok biztatást adott nekem, és utat mutatott a többi félvér lánynak is” – tette hozzá.

A most 22 éves Josikava Tokióban született, indiai édesapa és japán édesanya gyermekeként. Megfogadta, hogy küzdeni fog a faji előítéletek ellen Japánban, ahol az egy évben született gyermekek csupán 2%-ka félvér – írja a Japan Times.

dgdfgdf

„Mi is japánok vagyunk. Igen, félig indiai vagyok és az emberek megkérdőjelezik a faji „tisztaságomat”. De én büszke vagyok rá, hogy indiai vér is van bennem. Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok japán” – mondta. A lányt kiskorában sokat csúfolták bőrszíne miatt.

„Tudom, hogy rengeteg félvér szenved Japánban. Vannak problémáink, amikkel küzdünk és ez fájdalmas. De most nagyon hálás vagyok, mert ez a siker erősebbé tesz.”

Josikava folyékonyan beszél a japán mellett angolul is, és 176 centis magasságával is lekörözte versenytársait. Legközelebb Washingtonban fog versenyezni a Miss World címért.

„Amikor külföldön vagyok, az emberek sosem kérdezik meg, milyen származásúak a szüleim” – mesélte a lány, akinek egyébként elefántidomár jogosítványa is van, ami már csak hab a tortán.

„Miss Japánként remélhetőleg tudok tenni valami azért, hogy változzon a felfogás a félvérekkel kapcsolatban” – reméli Josikava, miközben a nemzeti sajátosságért kiállók a twitteren puffognak, hogy miért nem „tiszta” japán lett az idei győztes?

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez