Pisztráng és lángos a szezonnyitó bulin

ÉS tényleg hagyománnyá vált, hogy az őszi gasztronómiai szezont a Kempinski bisztrójában köszönti az úri közönség. Az ÉS Bisztró Zsidaiék hitvallása szerint egy laza magyar-bécsi jellegű étterem Budapest belvárosában.

Az ÉS-ben a hagyományos luxusszállodai éttermi szokásoktól eltérően, kötetlenebb módon érezheti jól magát a vendég, sörözés, borozás, beszélgetés közben falatozgatva. Egy olyan étterem az V. kerületben, ahol a klasszikus magyar és bécsi fogásokon kívül húsokat, halakat grilleznek.  Monarchiabeli ételek, különleges falatok.

Mindez igaz volt a szezonnyitó estére is, ahol tejfölös lángos, zamatos pörkölt, lágyan omló sztékek várták a vendégeket. De megkóstolhatták a meghívottak a híres minihamburgert is.  Pazar volt a pisztráng, és remekül zárta a sort a habkönnyű madártej.

Közben persze a teraszon lágyan szólt a Zsivágó doktor, bár Kis Grófoig nem jutottunk el, pedig sokak szerint akkor igazi a hangulat. De erre az ÉS-ben így sem lehetett panasz,  eljött ide híres színész, menő politikus, tendernyertes vállalkozó és a szállodai szakma több nagyágyúja. A borkínálat is remek volt, a lightosabb vendégeknek pedig naranccsal megvadított cukormentes limonádé is jutott. Remek buli volt, mint mindig, indulhat a szezon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez