Dínó-lábnyomot találtak egy ausztrál strandon

Dinoszaurusz-lábnyomokat talált egy strandon egy ausztrál nő, miközben kagylókat gyűjtött. Véletlenül bukkant rá az óriási nyomokra.

Bindi Lee Porth a nyugat-ausztráliai Broome településnél az igen népszerű Cable strandon gyűjtögetett. Broome városa ismert a dínólábnyomokról a partokon, ám senki nem gondolta, hogy egy turisztikai központnál is találni fognak leletet. Még a megtaláló sem hitte el, hogy amit talált, valódi. Bindi azt mondta, hogy amikor egy nagy kőhalmon járt, „csodálatos energiát” érzett a lába alatt.

Paleontológusok ránézésre azt feltételezik, hogy az összesen 6 lábnyom két különböző dinoszaurusztól származnak.

„Megállás nélkül beszélek két paleontológussal, mióta megtaláltam a lábnyomokat. Fantasztikus élmény, hogy 130 millió éves élőlények lábnyomába léptem” – mondta Bindi a BBC-nek.

_91040498_14233619_10153872417185950_708253194_o

A nő kedvét nem törik le azok a hírek sem, amiket később kapott. A lábnyomokat nem ő látta először. Dr. Steve Salisbury paleontológus szerint már egy évszázaddal korábban is rögzítették őket.

„Ez nem új felfedezés. A lábnyomok csupán nagyon sokáig a homok alá voltak temetve” – mondta.

Salisbury lesz az egyik a sok paleontológus közül, aki Broome-ba igyekszik az elkövetkező hetekben, hogy megtekinthesse a nyomatokat első kézből. Addig pedig Bindi őrzi azokat, hogy senki ne okozzon bennük kárt.

„Amióta megtaláltam őket, amikor tehetem, a strandon vagyok. Olyanok, mintha a gyerekeim lennének, meg kell védenem őket” – mondta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez