13 éves fiúval végeztek a rendőrök

Légpisztolyt rántó, 13 éves gyereket lőttek le rendőrök az Ohio államban található Columbusban, az Egyesült Államokban helyi idő szerint szerda este.

A rendőröket fegyveres rabláshoz riasztották. Amikor a helyszínre értek, a rablás áldozata elmondta, hogy hárman pénzt követeltek tőle, és az egyiküknél fegyver is volt. A rendőrök ezután igazoltatni akartak három fiút, akikre illett a személyleírás, amelyet az áldozattól kaptak. Két gyanúsított megpróbált elszaladni, a rendőrök pedig egy sikátorig üldözték őket, ahol megpróbálták őket őrizetbe venni. Ekkor rántotta elő egyikük az övéből az igazinak látszó fegyvert.

“Az egyik tiszt több lövést adott le, és el is találta a gyanúsítottat” – tudatta közleményében a helyi rendőrség.

A 13 éves Tyree Kinget kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni. Később derült ki, hogy a fegyvere nem éles, hanem csak apró acélgolyók kilövésére alkalmas légpisztoly lézerirányzékkal.

A lövöldözésben más nem sebesült meg. King társát igazoltatták, előállították, de később szabadon távozhatott. A rendőrség vizsgálja, hogy jogszerűen használta-e fegyverét a rendőr.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez