Az amerikaiak kilőtték az Iszlám Állam új propagandafőnökét is

Augusztusban lett dróncsapás áldozata az Iszlám Állam szóvivője és második számú vezetője. Abu Mohamed al-Adnani épp a frontra igyekezett, ahol a dzsihádharcosok visszavonulóban voltak. Utóda dr. Wail lett, aki a legtöbb propagandavideót készítette a brutális kivégzésekről. Például arról, hogy 12 év körüli gyerekek végzik el a hóhérmunkát az Iszlám Államban.

Washingtonban most bejelentették: dr. Wail éppen motorozott Rakka környékén, amikor egy amerikai drón telibe találta. Egyre fogyatkozik a “Kalifa” parancsnoki tanácsa, a nagy súra – mondta a Pentagon embere, aki kérte, hogy a nevét ne hozzák nyilvánosságra. Kezdetben öten voltak, magát a Kalifát, Abu Bakr al-Bagdadit is beleszámítva. Ebből az amerikaiak már kettőt kilőttek. Közben a Pentagonban azt is megerősítették: különleges amerikai alakulatok harcolnak az Iszlám Állam ellen Szíriában a törökökkel együtt.

Korábban Amerika Oroszországgal állapodott meg arról, hogy összehangolják a légicsapásokat az Iszlám Állam ellen. Szorul a hurok a titokzatos szervezet körül, mely a propagandában mindig jóval erősebb volt, mint a hadműveletekben. Ezért az újabb propagandafőnök kilövése súlyos csapás az Iszlám Államra, mely több mint két éve az iszlamista terrorizmus központja a Közel-Keleten.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez