A gyógyíthatatlan betegség csak pénzkérdés – 80 év múlva el is tűnhet

A Facebook alapító atyja, Mark Zuckerberg és neje, Priscilla Chan azt szeretnék, ha a gyógyíthatatlan betegségek megszűnnének a századfordulóra.

Ezért tíz éven át 3 milliárd dollárt adnak egészségügyi kutatásra. Nem arról van szó, hogy a súlyos betegségeket egyenként vizsgálják és megpróbálják megtalálni a gyógyítás módját. Ehelyett alapkutatásokat végeznek majd San Franciscóban. Biohub – ez a kutatóközpont neve, mely 600 millió dollárból épül majd fel ugyanabban a városban, ahol a híres pár lakik Max nevű kislányával.

“Ez kicsit őrült dolognak hangzik, de sok orvossal és kutatóval beszélgettem erről az utóbbi időben. Az elmúlt évtizedekben annyira felgyorsult az orvostudomány fejlődése, hogy 80 év múlva talán már nem lesz gyógyíthatatlan betegség” – mondta Mark Zuckerberg. Az ötletadó nem más, mint a feleség.

A kínai származású Priscilla Chan ugyanis gyermekorvos. “Nem is tudják elképzelni, hogy milyen nehéz megmondani azt a szülőknek, hogy a gyermekük leukémiás” – vallotta be a sajtónak Mrs. Zuckerberg. A milliárdos pár bevallottan egy másik milliárdos házaspárt utánoz: Melinda és Bill Gates is milliárdokat adott orvosi célokra. Nekik köszönhető például, hogy az AIDS, amely népbetegség volt Afrikában, immár nem jelent biztos halált a fekete kontinensen sem. Lesz-e ilyen sikere a Zuckerberg házaspár alapítványának is? Csak lányuk, a kis Max érheti el azt a kort, amikor kiderül: csakugyan gyógyíthatóak lesznek-e azok a betegségek, melyekre jelenleg nincs ellenszer.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez