Mielőtt megnyomná a gombot, megöljük Kim Dzsongunt!

Különleges kommandós osztag áll készenlétben, hogy végezzen Észak-Korea diktátorával, mielőtt az Ifjú Generális megnyomná az atomháborút elindító gombot. Ezt erősítette meg Dél-Korea hadügyminisztere, akit Észak-Korea atomháborús terveiről faggattak. Kim Dzsongun több ízben fenyegette meg nukleáris csapással Dél-Koreát, Japánt, sőt az Egyesült Államokat is.

A világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer nemrég végrehajtotta ötödik atombomba-kísérletét, melynek ereje 10 kilotonna volt. Ez volt eddig a legerősebb atombomba, melyet Észak-Korea felrobbantott. Dél-Korea szerint hamarosan következik a hatodik atomkísérlet. Közben pedig tovább folytatódik a rakétaprogram is, melynek célja az, hogy az Egyesült Államokat is el tudja érni Észak-Korea diktátora.

A kommunista dinasztia harmadik uralkodója annak ellenére folytatja fegyverkezési programját, hogy az ENSZ szigorú szankciókkal sújtja emiatt országát, a 24 milliós Észak-Koreát. A lakosság jelentős része nyomorog, mert a nemzeti jövedelem nagy részét fegyverkezésre költi a 31 éves diktátor – írja a CNN.

Meggyilkolása nem lenne könnyű, hiszen a világ leginkább védett személyiségei közé tartozik. Amióta hatalmon van, Kim Dzsongun még nem tette ki a lábát hazájából. Nem hivatalosan viszont állítólag ellátogatott már egyetlen megmaradt szövetségeséhez, Kínához. Peking megpróbálja mérsékelni az ifjú diktátort – nem sok sikerrel. Közben pedig az atomháborús fenyegetés egyre komolyabbá válik, hiszen Észak-Korea minden erejét arra összpontosítja: legyen olyan nukleáris csapásmérő ereje, mellyel létében fenyegetheti ellenségét, a másik Koreát.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez