Végezzenek szüzességi vizsgálatot minden, egyetemre felvételiző lányon!

Ezt javasolja egy parlamenti képviselő Egyiptomban. Többen nevetik ki, mint ahányan helyeselnek.

Elhamy Agina szereti kiverni a biztosítékot ultrakonzervatív kijelentéseivel, noha első pillantásra meglehetősen 21. századinak néz ki. Korábban azzal került a címlapokra, hogy arra bátorította honfitársnőit: csonkíttassák meg nemi szerveiket, hogy meg tudják fékezni szexuális vágyaikat. Ami szerinte fontos, hisz a férfiak gyengék, tőlük hiába várnánk fegyelmet…

Szóval a honatya most újabb ötlettel állt elő. Kötelezővé tenné a szüzességi tesztet, mielőtt egy lány bejutna az egyetemre. A Youm7 szerint már fel is szólította erre az oktatási minisztériumot. Azt mondja, hivatalos írást kell kiállítani a vizsgálat után arról, hogy érintetlen-e még a felvételiző. És aki ezzel nem ért egyet, az nyilván attól fél, hogy a lányáról kiderül: már nem az – írja az Egyptian Streets független hírportál.

Ha egy lány megbukik a szüzességi vizsgálaton, akkor azonnal értesítenék a szüleit erről a képviselő elképzelése szerint. Agina úgy véli, ezzel vissza lehetne riasztani a fiatalokat a házasság előtti szextől.Ezt a közösségi médiában azért meglehetősen kétlik az egyiptomiak.

A képviselő egyébként a jelek szerint imád reflektorfényben lenni, vélhetően azt vallja, hogy mindegy, mit, csak beszéljenek róla. A héten például azt nyilatkozta ki, hogy nem érdemelnek együttérzést az egyiptomi halálhajó áldozatai – az egyiptomi fiatalok, akik illegálisan akarják elhagyni az országot, fantáziákat kergetnek.

Agina egyébként az emberi jogi bizottság tagjai a kairói parlamentben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez