Tíz hónap a pokolban – kiszabadult egy Jemenben elrabolt vöröskeresztes nő

Szabadon engedték a polgárháború sújtotta Jemenben a Vöröskereszt egyik, tíz hónapja elrabolt francia-tunéziai munkatársát – jelentette az ONA állami ománi hírügynökség és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).

Nourane Houast hétfő este a szomszédos Omán fővárosába, Maszkatba vitték, és onnan tér majd haza – közölték. Az ONA jelentéséből kiderül, hogy a túsz szabadon engedését az ománi hatóságok “néhány jemeni féllel” együttműködve érték el, de ezzel kapcsolatban további részleteket nem közöltek.

A francia-tunéziai kettős állampolgárságú nőt tavaly decemberben egy jemeni férfival együtt autójából rabolták el ismeretlen fegyveresek a síita húszi lázadók ellenőrzése alatt álló jemeni fővárosban, Szanaában. A férfi nem sokkal később kiszabadult.

Omán jó kapcsolatokat ápol az Abed Rabbó Manszúr Hádi nemzetközileg elismert jemeni elnök ellen harcoló húszikkal, akik 2014-ben foglalták el a jemeni fővárost, és elűzték székhelyéről az államfőt. Hádi támogatására Rijád vezetésével koalícióba tömörült több arab ország, amelyek tavaly márciusban légicsapásokat indítottak az Irán támogatását élvező húszik ellen.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez