A szex teszi tönkre a ghánai focit?

A ghánai labdarúgás legfelső osztályában (Premier League) egyre romlik a színvonal, mert a játékosok nem tudják levenni a szemüket (és a kezüket) az ország szép fiatal lányairól. Ezt állítja az ország válogatottjának korábbi szövetségi kapitánya.

Malik Jabir azt mondta Kumasi város rádióállomásának egyik műsorában, hogy „manapság sok játékos nem képes végigjátszani a 90 percet, mert addigra elfáradnak. S tudja, miért? Mert nem alszanak eleget és nem edzenek eleget a sok szex miatt! A szép ghánai lányok nem hagyják őket békén!”

A The Sun angol bulvárlap szerint tudósok kevés bizonyítékot találtak arra, hogy önmagában a szex – akár közvetlenül a mérkőzés vagy edzés előtti órákban – fáradttá tenné a sportolókat vagy befolyásolná őket pszichológiailag. Viszont a szex – és az alkalom keresése – fizikálisan vagy mentálisan hatással lehet a sportoló(nő)k alvás- vagy pihenési idejének időtartamára.

Példákat hozva az újság megemlíti a néhai Muhammad Alit, akiről az a hír járta, hogy a mérkőzései előtt hat hétig tartózkodott e testi élvezettől. A 2014-es futball világbajnokságon a hírek szerint Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Chile és Mexikó tiltotta el játékosait a szextől. A Time.com értesülése szerint bizonyos válogatottaknál más-más szabályok voltak érvényben: a franciáknál csak az egész éjszaka tartó együttlét volt tilos; a brazilok is megengedők voltak, csak az akrobatikus(!) változatot tiltották; Costa Rica játékosai a második fordulóban már szexelhettek; a nigériaiaknak is szabad volt a pálya a téren, de a csapat vezetése kikötötte, hogy csak a feleségekkel szabad, barátnőkkel nem…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez