Indonéziában betilthatják a házasságon kívüli szexet

A világ negyedik legnépesebb országában alaposan megváltozhatnak a hétköznapok. Indonéziában a konzervatív iszlám szervezetek ugyanis azt szorgalmazzák, hogy alakítsák át a törvénykönyvet, és a házasságon kívüli szexet minősítsék illegálisnak. A döntés a legfelsőbb bíróság kezében van, amely jövő év elejére ad majd választ, a jogvédő szervezetek azonban már most tiltakoznak.

Ha a bíróság kimondja, hogy csak az szexelhet, aki meg is házasodik, akkor a melegek és a nem házasságban, de mondjuk élettársként együtt élő párok is szembenézhetnek egy büntetőeljárással. Ilyen még nem fordult elő a világ legnépesebb muszlim többségű országában.

A jelenlegi törvények szerint az, aki házasságtörést követ el, 9 hónap börtönbüntetésre számíthat, arról azonban még nincs hír, mivel kell szembenéznie annak, aki megszegi a talán életbe lépő új törvényt.

Az ügy egyébként a muszlim többségű ország egyik nagy vitapontja, hiszen hiába vannak többségben a muzulmánok, a törvényhozásban mégsem érvényesülnek a muszlim törvények. Az elmúlt másfél évben a melegek lettek az elsődleges célpontjai a vallási értékek hangoztatásának, most pedig a házasságon kívüli szex betiltásával próbálnak nyomást gyakorolni a társadalomra.

A fotón a legfelsőbb bíróság épülete Jakartában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez