Bill Gates gyermekei elfogadják, hogy a szegények kapják a vagyon nagy részét

56 milliárd dollárra becsülik az idén 60 éves Bill Gates vagyonát. A világ leggazdagabb embere, a Microsoft alapítója a Bill és Melinda Gates alapítványra hagyja vagyona nagy részét. Három gyermeke csak a töredékét kapja majd a hatalmas vagyonnak. A 20 éves Jennifer, a 17 éves Rory és a 14 éves Phoebe elfogadják a döntést – mondta Bill Gates a This Morning című televíziós műsorban.

A cél az, hogy a gyerekeim kiváló oktatást kapjanak, és azután maguk találják meg azt az utat, melyen a leginkább kreatív módon boldogulhatnak – fejtette ki elképzeléseit az örökségről Bill Gates. A világ leggazdagabb embere informatikushallgató volt a Harvard egyetemen, de nem végezte el. Inkább vállalkozásba fogott: az eredmény a Microsoft lett. Gates ma már nyugdíjas, de 52 éves feleségével együtt igen aktív a nemzetközi segélyprogramokban. A Bill és Melinda Gates alapítvány Afrikában döntő szerepet játszott abban, hogy az AIDS népbetegségből kezelhető kórrá változott. A gyerekeim nemcsak megértik azt, amit mi csinálunk, de büszkék is rá! – hangsúlyozta Bill Gates.

Mit csinál a három gyerek? A legidősebb, a húszéves Jennifer Kaliforniában a Stanford egyetemen informatikushallgató. Az egyetem informatikai szakának nemrég 4 millió dollárt adott az egyik Gates-alapítvány. Jennifer Gates ezenkívül kiváló lovas, már az országos bajnokságon is indult. A két kisebb gyerek, a 17 éves Rory és a 14 éves Phoebe középiskolás diák. Mindketten a szüleikkel laknak Seattle mellett. A Gates család kötődik ehhez a városhoz. Ezért is épített itt egy minden informatikai megoldással rendelkező házat a Gates házaspár, csaknem egymilliárd dollárért. A gyerekeknek nem kell aggódniuk a jövőjük miatt – fejtegette Bill Gates a televíziós műsorban. Mindig lesz elég pénz a megélhetésükre, de az 56 milliárd dollár legnagyobb része a szegényeknek jut – hangsúlyozta a világ leggazdagabb embere, az idén 60 éves Bill Gates.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez