Jönnek a ferde szeműek, ha elpasszoljuk a szabadkereskedelmi egyezményt Kanadával és az USA-val

Erről beszélt Günther Öttinger uniós biztos Hamburgban üzletemberek előtt. Ez akkor nemigen keltett feltűnést, de a Der Spiegel szombaton feltette a honlapjára a videót, és az kicsapta a biztosítékot Németországban. Nemcsak a kínaiakra való rasszista célzás miatt, hanem mert a homoszexuális házasságról is hasonló hangnemben nyilatkozott az uniós biztos, aki Angela Merkel kormányzópártjához tartozik.

Ezért a melegek németországi szervezete felszólította Merkel kancellárt: figyelmeztesse a kissé nyersen fogalmazó uniós biztost, hogy tartsa be a politikailag korrekt beszédstílust. Günther Öttinger jelenleg a digitális ügyekkel foglalkozó uniós biztos Brüsszelben, de hamarosan előrelép a költségvetési biztos posztjára. A német szociáldemokraták, akik a kormányban partnerei Angela Merkel pártjának, nemcsak a kancellárt kérték beavatkozásra, de Jean-Claude Junckert is. Az Európai Bizottság fejétől azt várják, hogy az európaiak értékrendjét kérje számon a biztosokon is Brüsszelben.

A ferde szeműek nem sértő a kínaiakkal szemben- védekezett Günther Öttinger, aki a Die Weltben nyilatkozott. A kínaiak egyébként más miatt is nyugtalanítják a németeket. Sigmar Gabriel, a szociáldemokrata gazdasági miniszter azt kifogásolta, hogy az utóbbi időben sok európai céget kínaiak vásároltak fel. Emiatt Berlin azt fontolgatja, hogy a kereskedelmi világszervezethez (WTO) fordul. Kínát a WTO nemsokára elismeri általánosan fejlett piacgazdaságnak, miután 15 évet várakoztatták Földünk legnépesebb országát az előszobában. Hszi Csinping kínai elnök legutóbb a G20-as csúcson kifogásolta, hogy a nyugati hatalmak nem engedik Kínát közel a fontos döntésekhez. Pedig Kína nélkül a globális gazdaság problémái immár nem oldhatóak meg – hangsúlyozta Hszi Csinping Hangcsouban. Az uniós biztos által emlegetett “ferde szeműek” továbbra is a globális gazdaság legdinamikusabb növekedését produkálják a nagyhatalmak közül, míg az EU az utolsók között kullog…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez