Donald Trump és az orosz puncik

Emlékeznek az orosz Pussy Riot (Puncilázadás) együttesre, melynek tagjait börtönbe csukták moszkvai punk-imájuk miatt? Emlékeznek, Donald Trump hogyan beszélt a puncijuknál megragadható nőkről? Ez a kettő most egy videoklipben találkozott.

Az orosz politikai aktivista punk zenekar, a Pussy Riot 2012 februárjában robbant be a köztudatba, amikor a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyház oltáránál punk-imában fohászkodtak, hogy Vlagyimir Putyintól megszabaduljanak. Fél évvel később hármójukat (Marija Aljohinát, Jekatyerina Szamucevicset és Nagyezsda Tolokonnyikova) huliganizmus és a vallási érzület megsértése miatt elítélték.

Szabadulásuk óta Aljohina és Szamucevics továbbra is politikai aktivistáskodnak Oroszországban. A csinos Tolokonnyikova viszont egyre több időt tölt és énekel az Egyesült Államokban. A kedden esedékes elnökválasztásról is készített klipet: Make America Great Again.

A klipben a republikánus jelöltet, Donald Trumpot és hajmeresztő kijelentéseit figurázza ki. A főszerepet a punci kapta, a klip pedig már a Spotify slágerlistáját vezeti – írja a The Moscow Times. Október elején hozott nyilvánosságra egy 2005-ös hangfelvételt az Access Hollywood celebműsor. Ezen alpári stílusban nyilatkozik az elnökjelölt ingatlanmogul a nőkről, akiket „puncijuknál ragadhat meg”, mert ő híres és gazdag.

Hogy erről az alsó fertályi történetről még teljesebb képet kapjunk, az orosz külügyminiszterre is figyeljünk egy kicsit. Szergej Lavrovot a CNN híres külpolitikai tudósítója, Christiane Amanpour interjúvolta meg Trump puncis botránya idején.

Megkérdezte: „Oroszországnak megvolt a maga Pussy Riot-pillanata. Mit gondol Donald Trump Pussy Riot-pillanatáról? ” Lavrov kicsit zavartan közölte: „Nem tudom, hogy… Az angol nem az anyanyelvem, nem tudom, nem értenek-e félre. Olyan sok punci (pussy) van a maguk elnökválasztási kampánya körül mindkét oldalon, hogy inkább nem kommentálnám ezt.” Ezen mindketten jót nevettek.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez