27 évesen dönthet utazásban világrekordot ez a csinos lány

Sokan ábrándoznak róla, hogy körbeutazzák a világot, azonban kevesen vannak, akiknek ez sikerül is. A világutazók krémje még versenyt is űz abból, ki, hány országba jutott el, és bármennyire is hihetetlen, szép számmal vannak, akik a Föld bolygó mind a 196 országában jártak már. Jó hír, hogy hamarosan egy nő is csatlakozik az eddig csak férfiakból álló elitklubhoz: a 27 éves connecticuti Cassandra De Pecol személyében.

Az amerikai hölgy lehet ugyanis az első, dokumentált nő és leggyorsabb utazó, aki teljesíti a kihívást: fiatal kora ellenére már 181 országban járt, és ezt alig másfél év alatt hozta össze, hiszen utazásait tavaly júliusban kezdte mindössze. Így csak 15 ország van tehát hátra, és 40 nap – ennyi áll ugyanis rendelkezésére, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a leggyorsabb ember, aki az összes államot beutazta.

Elképesztő utazását Expedition196-nak keresztelte, és a Béke Nagyköveteként utazik, amivel a Peace Through Tourism nemzetközi szervezete bízta meg. A kaland eddig több, mint 200.000 dollárba került, amit nagyrészt felajánlásokból szedett össze, de ügyesen használja a közösségi médiát is, például a profiljain elhelyezett hirdetésekért pénzt, szállást vagy ellátást kér cserébe. Az instagramon pedig mi is végigkövethetjük izgalmas kalandjait, ebből egy kis válogatás:

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-2

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-5

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-7

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-8

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-12

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-15

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-18

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-13

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-35

first-woman-visit-all-countries-cassandra-de-pecol-37

 

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez