Hogy néz ki az álomnő 18 különböző országban?

A tökéletesség észlelése. Ez a címe annak a tanulmánynak, melyet egy brit online gyógyszertár készíttetett arról, hogy mennyire más számít szépnek a világ különböző országaiban, ha a nőkről van szó.

Fogtak egy képet egy melltartóban, bugyiban és platform-szandálban pózoló, nem éppen karcsú fiatal nőről, és megbíztak 18 grafikus tervezőt 18 országból, hogy photoshop segítségével alakítsák át ezt: úgy, hogy hazájuk szépségideálját tükrözze a kép. A tervezők közül 14 maga is nő, a maradék négy férfi.

Volt, aki alig nyúlt hozzá az eredeti képhez, és volt, aki a hajszínt, a szemformát, a csipővonalat, a mellett, vagy még a fehérneműt és a lábbelit is megváltoztatta, annyira, hogy az erdeti modell alig ismerhető fel a fotón. A kínai és az olasz tervező például a karokra és a lábakra ment rá elsősorban, egészen vékonyra gyalulta őket. A latin-amerikaiak közül viszont többen meghagyták az arrafelé szexinek számító nagy formákat, és keskeny derekat, nagy melleket, erőteljes csipőt varázsoltak hozzájuk.

A tanulmány lényege többé-kevésbé tudományos: testtömeg-indexről szól, ami helyenként az egészséges határ alatt vagy éppen fölötte mozog, kulturális hatásokról a szépségideálra, és arról, hogy esetenként milyen irreális elvárásokkal kell szembenézniük a nőknek a világ különböző pontjain, ha meg akarnak felelni az ügyeletes szépségeszménynek.

Íme, az eredeti fotó, és megmutatjuk azt is, hogy az egyes országokban hogyan néz ki a “tökéletes nő”.

perfectwoman1

perfectwoman

perfectwoman2

perfectwoman3

perfectwoman4

perfectwoman5

perfectwoman6

perfectwoman7

perfectwoman8

perfectwoman9

perfectwoman10

perfectwoman11

perfectwoman12

perfectwoman13

perfectwoman14

perfectwoman15

perfectwoman16

perfectwoman17

perfectwoman18

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez