Az Eagles of Death Metal két tagját nem engedték be Sting koncertjére Párizsban

Az emberek úgy dőltek el, mint a dominók egy évvel ezelőtt a Bataclanban, ahol a kaliforniai Eagles of Death Metal adott épp koncertet. Az iszlamista terroristák tavaly november 13-án gyilkoltak válogatás nélkül a párizsi palotában. Szombaton este Sting lépett fel, és ezzel újra megnyílt a felújított Bataclan. Meghívták a terrorakció túlélőit is. Kettőt közülük mégsem engedtek be!

Az Eagles of Death Metal két tagja is részt akart venni a koncerten, hiszen ők is a túlélők közé tartoznak. A biztonsági őrök nyersen közölték velük: a főnök utasítására nem léphetnek be! Az amerikai zenészek búsan távoztak. Miért nem engedte be a Bataclan főnöke a kaliforniai zenészeket? Mert Jesse Hughes nemrég úgy nyilatkozott: az iszlamista terrorakciónak azért volt annyi áldozata a Bataclanban, mert a biztonsági szolgálat nem látta el megfelelően a dolgát! Nem is akarta megvédeni a szerencsétlen nézőket.

Az Eagles of Death Metal énekese szerint a biztonsági szolgálat tagjai bűnös mulasztást követtek el a terrorakció során. Miért? Mert összejátszottak az iszlamista terroristákkal. Az amerikai énekes állítását egyetlen rendőri jelentés sem támasztja alá. A Bataclan főnöke felrobbant, amikor az interjút olvasta. Így aztán amikor Jesse Hughes zenésztársával együtt megjelent a Bataclan előtt, a biztonsági őrök kirúgták. Én dobattam ki őket! – nyilatkozta a főnök a párizsi Le Monde-nak. Jules Frutos hangsúlyozta: színtiszta őrültség az, hogy a biztonsági szolgálat segített volna az iszlamista terroristáknak! Ha valaki ezt állítja, akkor vagy bolond, vagy gazember. Ezért nem léphetett be az Eagles of Death Metal két tagja arra az emlékkoncertre, melyet épp az ő vérfürdőbe torkollott estjük emlékére rendeztek a Bataclanban Párizsban.

Fotó: az áldozatokra emlékeznek a Bataclan előtt az egy évvel ezelőtti terrortámadás után.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez