Kiszabadul Pizza, a legszomorúbb jegesmedve

Korábban már beszámoltunk a kínai plázában fogvatartott jegesmedvéről, akinek áthelyezését több millió ember követelte. Most végre úgy látszik, célba értek az állatvédők, legalábbis egy fokkal jobb sorsa lesz Pizzának. A pláza vezetősége ugyanis hamarosan áthelyezi, arra a helyre, ahol megszületett.

A hároméves jegesmedve Tiencsin tartomány északkeleti részén látta meg a napvilágot, egy állatparkban, ide kerül most vissza. A szülei is itt élnek, így még társasága is lesz a hírek szerint. Azonban nem teljesen kerek a történet, hiszen a pláza vezetősége azt is kijelentette, hogy csak ideiglenesen helyezik vissza régi környezetébe, elképzelhető tehát, hogy a jövőben visszakerül a plázába.

Ettől tartanak az állatvédők is, akik bár örülnek a lépésnek, de mégsem szeretnék viszontlátni az üvegkalitkában, ahol kisebb felújításokat, átalakításokat végeznek a távollétében. Úgy gondolják, hogy Pizza, a jegesmedve már szenvedett eleget a bevásárlóközpontban, és azután, hogy egy kis időre kiszabadul a mostoha körülmények közül, még inkább kegyetlenség lenne visszavinni a plázába.

Miután napvilágot láttak a képek és a videók a jegesmedvéről, a Yorkshire Vadaspark ajánlotta fel segítségét, hogy befogadnák a medvét, de ezt a kínai oldalról visszautasították. Az országban jelenleg nincs olyan állatvédelmi törvény érvényben, ami szabályozná a fogságban levő vadállatok tartását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez