Trump titkos csodafegyvere: unokája kínai költeményt szaval – kiváló kiejtéssel (videó)

Az ötéves Arabella Kushner rögtön belopta magát a kínaiak szívébe, miután édesanyja közzétette videóját, melyen a kínai ruhába öltözött Trump unoka a Holdújévkor szokásos verset szavalja – kiváló kínai kiejtéssel! A vadlibák szárnyalásáról szóló vers még a Tang dinasztia korában keletkezett, vagyis több mint ezer évvel ezelőtt, a kínai kultúra aranykorában.

Donald Trump a választási kampánya során többször is nekiment Kínának. Azt állította, hogy a Mennyei Birodalom visszaél a globalizációval és elárasztja olcsó áruival az amerikai piacot – megszüntetve ezzel több millió munkahelyet az USA-ban. A választási kampányban 45%-os különadóval fenyegette meg a kínaiak Amerikába irányuló exportját. Pekingben közölték: válaszcsapásra számíthat Washington, ha Donald Trump valóban kereskedelmi háborút indít.

Dehát ez még odébb van: a megválasztott elnök most állítja össze a csapatát. A családtagok nagy szerephez jutnak: Arabella papája és mamája is döntéshozó lesz január 20-a után. Sőt a nagyi is szép karrierre számíthat. Ivana Trump, a megválasztott elnök első felesége Csehországban született. Így Washingtonban már mindenki biztosra veszi: ő lesz az USA következő nagykövete Prágában. Ivana Trump nem is cáfolta a dolgot: elvégre ott nőttem fel, jól ismerem a problémákat – nyilatkozta a lapoknak Donald Trump első neje. A mostani feleség is Európa keleti feléből érkezett Amerikába: Melania Trump szlovén. Ő a háttérben kíván maradni. Nem úgy, mint a kis Arabella, aki videójával egész Kínát meghódította – nagy segítséget nyújtva ezzel a nagypapának, az USA következő elnökének, Donald Trumpnak…

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez