Miért laknak inkább a szülőkkel a német fiatalok?

A Federal Statisctical Office jelentése szerint a 18 és 24 év közötti fiatalok 62 százaléka lakik a szülőkkel Németországban, vagyis jóval nagyobb hányaduk, mint 40 évvel ezelőtt.

Az ok, amiért inkább a családi fészekben maradnak, elsősorban a hosszabbra nyúlt tanulási periódusnak tudható be, de pszichológusok szerint a szülőknek is van ebben némi felelősségük, mert nem nevelik időben gyermekeiket az önállóságra.

A kutatásból az is kiderül, hogy a német nők hamarabb a saját lábukra állnak, nekik ugyanis csak 56 százalékuk marad a szülőkkel közös otthonban, szemben a férfiak 68 százalékával. Egy másik felmérés pedig azt mutatja meg, hogy a német adatok még így is jobbak, mint az EU átlag: az Eurostat által múlt héten publikált felmérés szerint ugyanis a 35 év alatti németeknek 43,1 százaléka lakik a szülőkkel, míg az Európai Unió tagországait nézve 48 százalék ez az arány.

A legönállóbbak az északi országok fiataljai: Norvégiában, Svédországban és Dániában átlagosan 80 százalékuk él önállóan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez