Ráomlott a templom a hívőkre – több, mint 60 halott Nigériában

Beomlott egy templom teteje Nigériában, Uyo városában. Legkevesebb hatvanan meghaltak.

Több száz hívő gyűlt össze a Nigéria délkeleti részén fekvő Uyo egyik templomában az új püspök beiktatására. A templom még építés alatt állt, a munkások nagyon kapkodtak, hogy az ünnepi eseményre készen álljon. A tömegben ott volt Akwa Ibom állam kormányzója, Udom Emmanuel is, aki most alapos vizsgálatot ígér.

Amikor a tető beomlott, sokan maradtak a romok között. Félő, hogy az áldozatok száma még nőni fog. A helyszínen készült képeken lezuhant fémgerendák és összegyűrődött fémzsaluk láthatók a földön. A mentés egyik résztvevője arról számolt be az AP hírügynökségnek, hogy egy daruval próbálják eltakarítani a romokat, kimenteni azt, aki még alájuk szorult. Eddig 60 holttestet szedtek ki.

Egy túlélő beszámolója szerint a tragédia a mise idején történt, 20 perccel azután, hogy a kormányzó megérkezett. A tető egy pillanat alatt omlott be. A kormányzót gyorsan kimentették, de mások nem voltak ilyen szerencsések.

A BBC szerint Nigériában viszonylag gyakran dőlnek össze épületek, főként mert rossz minőségű építőanyagokat használnak és megsértik az építési előírásokat. 2014-ben is sokan vesztették életüket, amikor az egyik televíziós hittérítő által üzemeltetett egyházi szállás omlott össze a fővárosban, Lagos-ban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez