Autók, ékszer, pénz – milliárdokat adományoznak az aleppóiaknak a katariak

Katar-szerte adománygyűjtő dobozokat helyeztek el, hogy a segélyszervezeteken keresztül támogassák a szíriai Aleppó sokat szenvedett lakóit. Már az első két óra alatt hihetetlen mennyiségű adomány gyűlt össze.

A kampány pénteken indult, és már az első két órában több, mint 90 millió katari riált gyűjtöttek össze – ez forintban meghaladja a 7 milliárd 380 milliót. A szervezők azt mondják: mindenféle adományt szívesen fogadnak, járműveket, ékszereket, pénzt, vagy bármi mást, amit pénzzé tud tenni az akcióban résztvevő öt katari segélyszervezet. Határidő nincs, a gyűjtés addig folyik, amíg van kin segíteni.

A kezdeményezést a nemzeti nap megünneplését szervező bizottság indította – azután, hogy az állam úgy döntött: az idén törlik az ünnepségeket, szolidaritásból Aleppó népével – írja a The Peninsula Online napilap. A nemzeti nap tegnap volt, arra emlékeztek a katariak, hogy 1878. december 18-án Jassim Bin Mohammad Bin Thani sejk egyesítette a félsziget törzseit és megalapította Katar Államát. Ezen a napon rendesen tűzijátékok, hang- és fényjátékok, felvonulások, antik autók bemutatója, kulturális fesztiválok emlékeztetnek a történelmi eseményre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez