Kecskét áldoztak a repülőtér betonján

Méghozzá a pakisztáni nemzeti légitársaságnál. Azért, hogy elűzzék a balszerencsét.

A kecskeáldozatról szóló videót még Pakisztánban is egyre-másra gúnyolják ki az emberek. Pedig az előzmény szomorú volt: december 7-én a PIA (Pakistan International Airlines) egyik ATR típusú gépe az ország északi részén hegynek ütközött, kigyulladt és mind a 47 ember meghalt a fedélzetén.

A vasárnapi állatvágás Iszlámábád repterén volt. Sokak szerint a babonát a biztonsági előírások elé helyezték vele a légikikötőben. Az ország vezető napilapja címlapsztoriként hozta a történetet. Az állatáldozat tényét megerősítette a PIA szóvivője is, aki azt mondta: ez a hála jele volt az alkalmazottak részéről, amiért a többi tíz ATR-gép repülését átmenetileg felfüggesztették és alapos átvizsgálásukat rendelték el. És nem, nem fogják szankcionálni az állatvágást a betonon.

A légitársaság elnöke egyébként a baleset után benyújtotta a lemondását, személyes okokra hivatkozva.

A hónap eleji tragédia előtt 10 évig teljesen balesetmentesen működött a PIA, 7-ből 7 pontot kapott az AirlineRatings.com értékelésén. 2014-ben ugyanakkor egy amerikai statisztikus, Nate Silver az 1985 és 2014 közötti adatok alapján arra jutott, hogy nagyon sok baleset-közeli állapotot úsztak meg a pakisztáni légitársaság gépei, ez pedig azt jelenti, hogy a PIA működése kockázatos – írja az AFP.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez