Az Iszlám Állam véres karácsonyt akar Amerikában

Erre figyelmeztette az FBI a rendfenntartó erőket és a lakosságot az Egyesült Államokban. Az amerikai terrorelhárítás értesülései szerint a dzsihádharcosok merényletekre készülnek az USA-ban. Épp ezért fokozott óvatosságot ajánlanak mindenkinek a karácsonyi és az újévi ünnepek idején.

Hasonló a helyzet Franciaországban is, ahol 2400 templomot védelmez a rendőrség a karácsonyi ünnepek idején. Normandiában korábban egy kis templomot megtámadtak a dzsihádharcosok, és egy papnak az oltáron vágták el a torkát. A belügyminiszter most elrendelte: fokozott készültség legyen a keresztény templomok körül, mert fennáll annak a veszélye, hogy az Iszlám Állam vagy más iszlamista terrorszervezet merényletet hajt végre a karácsonyi ünnepek idején Franciaországban.

Ausztráliában a dzsihádharcosok Melbourne-ben akartak megtámadni egy krikettstadiont, ahol 100 ezer néző szurkol majd az Ausztrália-Pakisztán mérkőzésen december 26-án. A terrorelhárításnak szerencsére sikerült időben elfogni a merénylőket. Ennek ellenére fenntartják a készültséget, mert nem lehetnek biztosak abban, hogy más merényleteket nem készítenek elő a karácsonyi és az újévi ünnepek idején Ausztráliában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez