Feleségének rendőr szeretője gyilkolta meg a nagykövetet

A 29 éves férfi leszúrta az 59 éves görög nagykövetet, majd a holttestet egy autóba tette, melyet azután felgyújtott. Görögország brazíliai nagykövetének holttestét csütörtökön találták meg a kiégett autóban Rio de Janeiróban.

A gyilkos, aki a katonai rendészet tisztje, bevallotta tettét – közölte a Globo Tv. A hatóságok megerősítették: a gyilkos, aki a nagykövet feleségével együtt tervelte ki az akciót, bevallotta: ő szúrta le a nagykövetet!

Valóságos görög sorstragédia történt Brazíliában: az öreg férj középkorú felesége fiatal szeretőjével öleti meg hites urát, aki nem mellesleg hazája nagykövete volt! A 40 éves nő maga is brazil volt, és már évek óta csalta férjét, aki korábban konzulként dolgozott Brazíliában. A nagykövet igen megbecsült diplomata volt: évekig szolgált Líbiában, ahol Kadhafi halálát követően teljes káosz alakult ki. Onnan közvetlenül Brazíliába érkezett, mert neje a szülőhazájába vágyott.

A gyilkosságot a hírek szerint alaposan megfontolták, de elég amatőr módon hajtották végre. A fiatal rendőrtisztnek számolnia kellett volna azzal, hogy kapcsolata a nagykövet nejével egyáltalán nem maradt titokban, így ő lesz az első számú gyanúsított. Hiába próbálták beállítani a gyilkosságot köztörvényes bűncselekménynek, hiszen tudniuk kellett: a rendőrség igen alapos vizsgálatot folytat, mert Brazília presztízse forgott kockán. A vizsgálat tehát lezárult. Már csak egy kérdés marad: mi lesz a nagykövet brazil feleségével? Ő volt a felbujtó, de diplomáciai mentességet élvez. Egyelőre…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez