Ilyen volt a vidék legmenőbb szilvesztere

A sárvári Spirit hotel forgataga most is lenyűgöző volt. Főleg hazai, osztrák, német és orosz vendégek érkeztek.

– Kár, hogy kevesebb az orosz bombanő- jegyezte meg keserűen a merülőmedencénél egy derék középkorú magyar vállalkozó, de ötvenes haverja rögtön rátromfolt: – ha nincs sok orosz, legalább senki nem trollkodja szét a szaunapartyt.

Az biztos, előfordult régebben, hogy néhány kedves vendég átértelmezte a szaunaszeánsz fogalmát, és játékosan megszórta jéggel az úri közönséget. De ne általánosítsunk, ráadásul ez már a múlt; a régi szép időkből csak István bácsi hiányzott. Az öreg szaunamester valóságos legenda, aki száztíz fokban is odaszúr valami izgalmas poént a magyar asszonykáknak. A legjobb szőlős kenőcsét csak Hello, Kitty krémnek hívja, melyet a lányok bizony a csocsoszánra is kenhetnek, de arcra semmiképp.

 

A szaunaszeánsz azért fontos, mert ezzel illik melegíteni, sőt, forrósítani az esti eseményekre. Aztán a szobában lehet készülődni, és az eredmény ismert jogászunk szerint megmutatta: tényleg nincsenek csúnya asszonyok, csak szegények. A pazar sminkek, elegáns kosztümök, csillogó ékszerek kavalkádja ez. Az urak viselete pedig jelzi: turistahad ide vagy oda, azért felöltözik rendesen mindenki a kis szilveszteri táncikához. 

Előtte azonban következik a vezérigazgatói köszöntő négy nyelven, majd Zséda bukdácsol fel a színpadra, kis segítséggel, s remek koncertet ad. A Fekete rúzs ezúttal is ütős, mindenkinek tetszik, a gazdag német nyugdíjasok is vadul bólogatnak. 

Ezután több helyszínre oszlik a nép. A bálteremben mulatókat Pély Barna zenekara szórakoztatja, mások a Savaria táncegyüttest figyelik, tizenegyedikek lettek a világbajnokságon, ezt Buza Sanyi kétszer is elmondja, bár nem tudom, hányan indultak, de tényleg ügyesek. 

Aztán éjfél körül az Ősforrásnak nevezett, lobbi előtti részen találkozik a többség Vastagh Tamás koncertje miatt, majd egy gyors leánykérés után már 2017 van. 

Utána két helyszínen is lehet ropni, van zenekar és nosztalgiaparty, de a kínálat lényegben ugyanaz. Ami természetes, hisz a magyar Kisgrófora, Isztambulra meg Afrikára tud csak igazán mulatni, amíg pihen az Á8-as. 

De a lényeg csak most következik, a menüsor. Ezt beraktam a képek közé, tessék nézegetni, én is azt tettem, s tudjuk jól, a zsíros kenyeret is le lehet írni úgy, hogy frissen őrölt bangután lisztből készített, helyben sütött pékárú mangalica javával megkenve, de itt azért tényleg remek a lista. 

A Spiritet még Niklai Ákossal betettük az első helyre a wellnesshotelek közé a Top 50 magyar hotelben, azóta még jobb lett. Az Onyx étterem remek, olyan muflonsültet produkáltak, hogy azt csak a szilveszteri őzgerinc múlta felül. 

De nézzük a kedvenceket: marinált lazac narancsos zöldborsban forgatva, aszalt gyümölcsös libamáj pástétom, őzpástétom felhőfülgombával, chilis-almás libamáj, malac sörben sütve, ananászos-póréhagymás garnélarák, borjúgerinc kecskesajttal, hozzá gesztenyés kelbimbó. 

A desszertekről pedig meséljen a kép. Összességében a Spirit konyhája pazar, az egész hotel rengeteget fejlődött, a szilveszteri mulatságot semmi sem zavarja meg, hisz a számlát is csak másnap kell kifizetni. Persze olyankor majd, ha valaki nem ajándékba kapta a bulit, szeretné azt hinni, hogy az nem a végösszeg, hanem csak egy telefonszám. De New Yorkban a Times Square-nél tízszer ennyit kell fizetni, hogy odalapulhass a bár üvegablakához, s ne a hidegben fagyoskodva nézzed, amint Mariah Carey belesül a számába. Pedig ott élményfürdő sincs, ahol másnap összerakhatja habtestét a kedves vendég. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez