A sáljára kötötte fel magát az egyiptomi államtanács korrupcióval gyanúsított volt főtitkára

Az államtanács a közigazgatási bíróság Egyiptomban. Főtitkára, Wael Shalaby Szilveszterkor kényszerült lemondani. Másnap korrupció gyanújával 44 napra előzetes letartóztatásba helyezték, majd a rákövetkező napon öngyilkos lett.

Wael Shalaby hétfőn lett öngyilkos. Ügyvédje szerint már előzetesen figyelmeztette fogva tartóit, hogy önkezével fog véget vetni életének, túl nagy rajta a lélektani nyomás – írja a Youm7.  Aztán meg is tette: a sáljára kötötte fel magát.

A háttérben egy vizsgálat áll: az egyiptomi média szerint vesztegetési ügyben érintett az államtanács több tisztségviselője. A testület beszerzési igazgatójának, Gamal El-Labannak a lakásán 24 millió egyiptomi fontot (391 millió forint), 4 millió amerikai dollárt (1 milliárd 182 millió forint) és 1 millió szaúdi riált (79 millió forint) találtak a nyomozók. Az ő letartóztatása után több más vezetőt is őrizetbe vettek, köztük a most öngyilkossá lett főtitkárt. Akinek megvesztegetési vádakkal kellett volna szembe néznie – írja az Egyptian Streets.

Fotó: Egyptian Streets

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez