Rekorddöntési kísérlet 105 évesen – videó

26,9 kilométert tett meg a megállíthatatlan nyugdíjas kerékpárral egy óra alatt 102 éves korában. Ezzel ő tartja a 100+ kategóriában a világrekordot.

Robert Marchand tavaly novemberben elérte a 105-öt. Ezzel egy időben rábeszélte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget egy új kategóriára: ez a Masters minősítés. Ezt próbálja elérni egy Párizs környéki pályán. A rekord biztos, ha sikerül egy órán át a kerékpár nyergében maradnia…

Robert Marchand 1911 november 26-án született, legalább egy tucat szakmája volt. Dolgozott favágóként és volt tűzoltó is. Borkereskedőként fejezte be aktív pályafutását. Azóta minden este megiszik egy pohár bort. Szerinte ez a hosszú élet titka –  persze a mézzel együtt. Húst ritkán eszik, legfeljebb egyszer egy héten. Persze ez azzal is összefügg, hogy a rekordokat döntögető Robert Marchand kisnyugdíjas. Havi 900 euróból (278 ezer forint) él – ez a szegénységi küszöb Franciaországban. Meg akarom mutatni, hogy ebben a korban is lehet eredményt elérni, és nemcsak egy fotelben ülni és kártyázni a haverokkal – nyilatkozta a törhetetlen 105 éves kerékpáros, aki egy órát akar a nyeregben tölteni, hogy bekerüljön a Guinness rekordok könyvébe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez