Pakisztánban kézigránáttal támadtak tizenéves lányokra, mert nemet mondtak a házasságra

Két nővért támadtak meg, méghozzá egy rokonuk, aki feleségül akarta venni az egyiket. Visszautasították, a merénylő azonban ezt nem hagyta szó nélkül.

A pakisztáni Koohi Goth nevű településen történt a támadás, amelyben két fiatal lány, a 19 éves Szamrin és a 17 éves Szanam megsérült. Otthonukra kézigránátot dobtak, előtte azonban az egész családot megfenyegették.

A tettes egy bizonyos Szajid nevű férfi volt, aki a helyi rendőrség információi szerint egy banda tagja és drogfüggő is. Talán ezért utasíthatta vissza a családfő a házassági ajánlatát, amit az egyik lányának küldött, kétszer is. A férfi azonban ezt nem tudta feldolgozni, és a fenyegetés után végrehajtotta a támadást.

A lányok éppen aludtak, amikor a kézigránátokat a házukra dobták. Kórházban ápolják mindkettőjüket, jelenleg már nincsenek életveszélyben – áll a The Indian Express cikkében.

Pakisztánban egyébként nem ritkák a kényszerházasságok, sokszor a családok közötti vitákat rendezik azzal, hogy az egyik család felajánl egy másiknak egy nőt a saját családjából. A férfirokonok által elkövetett bűncselekmény büntetéseként is alkalmazzák a kényszerházasságot. Ennek a Pakisztánban elterjedt kulturális szokásnak a neve a vani.

A fotó illusztráció.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez