Háromnapos gyász van Pakisztánban

Háromnapos gyász kezdődött Pakisztánban szerdán a tálib fegyveresek terrortámadásában megölt katonaiskolás gyermekek és tanáraik emlékére. A brutális pesavari támadásban az eddigi ismeretek szerint körülbelül 150-en haltak meg.

A halottak számát a különböző források 148 és 153 közé teszik, közülük több mint 130 gyermek volt. A sebesültek száma meghaladja a 250-et.

A katonai egyenruhába öltözött tálib fegyveresek délelőtt rontottak be a hadsereg iskolájába és azonnal tüzet nyitottak.

Az intézménynek ezer, 10 és 18 év közötti diákja volt, köztük a magas rangú katonatisztek gyerekei, akik egy vizsga miatt éppen a nagy előadóteremben gyűltek össze. A diákok közül sokan a bútorok alá bújtak a támadók elől vagy a klímaberendezések csöveiben próbáltak elrejtőzni.

Rahíl Sarif tábornok, a hadsereg vezérkari főnöke este bosszút ígért, és kilátásba helyezte a pakisztáni iszlám szélsőségesek “teljes felszámolását”. A légierő médiajelentések szerint még este több támadást intézett tálib hadállások ellen.

Navaz Sarif pakisztáni kormányfő elítélte és “nemzeti tragédiának” nevezte támadást, és háromnapos állami gyászt rendelt el.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez