Hátizsákkal járja a világot a 89 éves orosz nagymama

Bába Léna hat éve utazik, járt már Európa több országában és Ázsiában is, élmenyeit pedig az Instagramon osztja meg a nagyvilággal.

Az utazás nem csak a fiatalok kiváltsága, nyugdíjasként pedig nem kell beérni az utazási irodák által szervezett utakkal – ezt bizonyította be egy 89 éves orosz nagymama, aki 80 után kezdte el begyűjteni azokat az élményeket, amikből fiatalabb korában kimaradt.

Bár a 70-es években járt már külföldön, megnézte Prágát, és Lengyelország pár városát, valamint Kelet-Németországot is, később azonban nem volt sem ideje, sem pénze utazni. Eredeti lakhelye a transzszibériai vasút vonalán fekvő orosz város, Krasznojarszk, innen indult el világkörüli útjára hat évvel ezelőtt – és azóta is úton van.

babuska4

Világhírre akkor tett szert, amikor Vietnamban találkozott a szintén orosz Jekatyerina Papinával. A hölgy a Facebookon posztolt a számára rendkívül inspiráló találkozásról Bába Lénával, ami végül akkora siker lett, hogy 14.000 ember osztotta meg a közösségi oldalon.

babsuka2

Ezt követően hozta létre saját Instagram oldalát, ahol követői láthatják, éppen hol jár és mit csinál. Az Independentnek adott interjújában egy pár kulisszatitkot is megosztott, és azt is elmondta, hogy bár egyedül utazik, sosem érzi magát magányosnak. „Könnyű új barátokat szerezni, miközben utazom, hiszen rengetegen meglepődnek a koromon és azon, hogy még képes vagyok utazni, és sokan szeretnének segíteni. Megmutatnak mindent, elkísérnek a tengerhez és az étterembe is” – mondta az interjúban.

babuska45

Járt már Izraelben, Thaiföldön, Vietnamban, utazott robogón, teveháton és motorcsónakban is, mindenhol kipróbálta a helyi ételeket és a különleges koktélokra sem mond nemet a nagyi. A halálról pedig úgy tartja, hogy egyszer mindenki átesik rajta, tehát felesleges aggódni miatta. Legújabb terve, hogy a 90. születésnapját a Dominikai Köztársaságban fogja ünnepelni, de addig sem tétlenkedik: utazásai közben dolgozik, virágot árul és varr is, hogy kiegészítse a következő kalandjára szánt költségvetését.

Képek forrása: Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez