Varázsszerhez fejeztek le három oroszlánt Dél-Afrikában

A dél-afrikai rendőrség jelentette, hogy vadorzók három hím oroszlán fejét és mancsait vágták le – azért, hogy a boszorkánydoktorok használják fel a testrészeket.

A három oroszlánt mérgezett hússal etették meg egy vadasparkban, Limpopo tartományban, mielőtt megcsonkították őket. A vadorzók úgy jutottak be a területre, hogy a védelmet szolgáló mindhárom kerítés drótját átvágták.

Miután az alkalmazottak megtalálták a maradványokat, a rendőröket hívták. Azok követték a vérnyomokat, de csak addig jutottak el, ahol az orvvadászok autója állt. A környék hagyományos gyógyítói, a varázsdoktorok készek hatalmas összegeket fizetni a ritka hozzávalókért. A szafari park tulajdonosa, Andre de Lange azt mondja: fél éven belül már másodszor vették célba a létesítményét a vadorzók. Ő úgy tudja, hogy az oroszlánok fejére és mancsaira a szomszédos Mozambikból adtak le rendelést nekik.

Afrikában az ősi hitvilág még ma is keveredik a kereszténységgel és a modern tudománnyal. Sok helyen ma is hisznek a szellemekben, ártó és gyógyító erejükben, a  népi gyógyítás szorosan kötődik a szellemi erőkbe vetett hithez. Ha olyan szerencsétlenség történik, amelynek nincs kézzel fogható magyarázata, azt szerintük vagy szellemek, vagy gonosz varázslat idézhette elő. Ennek ellenszerét pedig a növény- és az állatvilágban vélik megtalálni a gyógyítók.

Fotó: egy hagyományos gyógyító Dél-Afrikában / Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez