Azt állította, hogy vonat elé lökték, most rágalmazésért felelhet a lány

Egy fiatal muszlim lány a közösségi médiában számolt be az őt ért támadásról, a nyomozás azonban nem talált bizonyítékot az állításaira.

A 14 éves lányt, akiről Sinem néven írnak a lapok, a saját vallomása szerint “terrorista!” felkiáltással lökték be a vonat elé Bécs egyik nyüzsgő vasútállomásán, és életét csak egy idegennek köszönheti, aki az utolsó pillanatban húzta ki őt, mielőtt elüthette volna az egyik szerelvény. Ezt követően saját maga sétált be egy kórházba, majd tett feljelentést. Állítása szerint fejkendője miatt támadhatták meg.

A közösségi médiában hatalmas felháborodást keltett az eset, a diszkriminációellenes csoportok egyenesen az osztrák külügyminiszert hibáztatták az esetért, aki a fejkendők betiltását kezdeményezte – szerintük ugyanis ez vezethetett az erőszakos cselekményhez.

Az ügyben nyomozás indult, a rendőrség visszanézte az állomás biztonsági kameráinak felvételeit, de azok nem támasztották alá a lány állításait. A rendőrség szóvivője, Irina Steirer a The Local osztrák kiadásának elmondta, hogy feltehetőleg hamis bejelentésről lehet szó, mivel a felvételeken valóban látható a lány és feltételezett támadója is, de mindketten felszálltak a szerelvényre, és senki nem került a sínekre.

Az eset sokban hasonlít egy tavalyi New York-i incidensre, akkor egy szintén hidzsábot viselő nő számolt be róla, hogy támadás érte a metrón. A nő azt állította, hogy támadói „Donald Trump” felkiáltással próbálták bántalmazni. Erről is kiderült, hogy a nő maga találta ki a történetet.

Azonban valós támadások is történtek a közelmúltban: például szintén New Yorkban, a Grand Central egyik lépcsőjén támadták meg az egyik dolgozót, aki munkába menet hidzsábot viselt. Őt terroristának nevezték, majd lelökték a lépcsőről. A támadás után kórházban kezelték, az esés következtében ugyanis megsérült a bokája és a térde.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez