Terrorista felkiáltással lelöktek egy nőt a Grand Central lépcsőjéről

A 45 éves muszlim nő az állomás dolgozójaként éppen munkahelyére sietett hétfő reggel, amikor támadás érte a New York-i Grand Central pályaudvaron.

„Terrorista vagy, menj vissza az országodba!” – kiáltotta egy férfi, majd lelökte a lépcsőn. A nő hidzsábot, muzulmán fejkendőt viselt, ezért érhette a támadás, melynek során megsérült a bokája és a térde.

Védekezni nem tudott, mivel attól félt, a támadó követi, és belöki a szerelvények alá. Ezért ahogy tudott, menekült a tettes elől. Jelenleg kórházban kezelik, és bár nem tört el egy csontja sem, komoly fájdalmakkal kell szembenéznie.

Ez az incidens nem egyedi eset, a közelmúltban ugyanis megszaporodtak a muszlimok elleni erőszakos cselekmények New Yorkban.  Különösen a hidzsábot viselő nők vannak veszélyben, akiket tömegközlekedési eszközökön, elsősorban a metrón értek verbális vagy tettlegességig fajuló támadások. A rendőrségi jelentések szerint a gyűlölet-bűncselekmények száma 35 százalékkal nőtt az előző évhez képest a városban, amit Bill de Blasio New York-i polgármester veszélyesnek, és határozottan az elnökválasztáshoz köthetőnek tart.

Blasio egyébként többször bírálta már nyilvánosan is Donald Trumpot a kampánya alatt használt gyűlöletbeszédéért, és elsősorban az újonnan megválasztott elnököt teszi felelőssé a kialakult helyzetért.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez