Fejkendős nőkre köpködött egy New York-i postás

Az incidens egy brooklyni boltban történt, a köpködő postást letartóztatták.

A 34 éves Dainton Coley-nak bíróság elé is kell állnia gyűlölet-bűncselekményért. Biztonsági kamerák felvételei bizonyítják, hogy már az utcán elkezdett üvölteni a babakocsit toló fejkendős nőkkel, az egyiküket a könyökével meg is lökte, aztán követte őket a boltba is.

Az ujjával a nyilvánvalóan muszlim nőkre mutogatott, terroristáknak nevezte őket, és azt kiabálta: fel fogom gyújtani a kib***tt templomotokat! – közölte az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Intézete. A nők, akik egyébként testvérek, nem hagyták magukat: az egyikük azt mondta neki, hogy bolond, mire ő azt válaszolta: nem, nem vagyok az, a postán dolgozom.

Aztán a nő, hogy elriassza, a zaklató felé indult. A bolttulajdonos, Jameel Abdulla állt az asszonyok és a postás közé. Azt mondja, azért, mert nem akarta, hogy a babakocsiban ülő gyereknek baja essék. A postás állítólag még odalökte a nőknek, hogy kint megvárja őket.

A támadót a gyűlölet-bűncselekmény mellett a gyermek veszélyeztetésével és zaklatással is megvádolták. A férfi egyébként a bolttulaj szerint megrögzött kötekedő, az utcán és az üzletben is gyakran molesztálta az embereket.

A New York-i rendőrség adatai szerint az elmúlt egy évben 45 százalékkal csökkent a muszlimellenes gyűlölet-bűncselekmények száma a városban, de a párizsi támadások után sokan tartanak erőszaktól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez