Fel kell újítani az USA infrastruktúráját – New Yorkban kisiklott egy vonat (videó)

Több mint száz ember megsérült amikor egy vonat belement az állomás épületébe Brooklynban, miután ismeretlen okból kisiklott. A sérülések szerencsére nem komolyak.

New York állam kormányzója a helyszínre sietett és kijelentette: Hobokenhez képest ez nem komoly baleset! Andrew Cuomo kormányzó arra célzott, hogy a New Yorkba tartó vonat belerohant az állomás épületébe Hobokenben múlt szeptemberben. Ott egy ember meghalt és több mint száz megsebesült.

Az amerikai sajtó akkor is és most is arról írt, hogy a vasúti pályák elhanyagoltak, mert a karbantartás nem megfelelő. A tulajdonosok ugyanis ezen spórolnak. Donald Trump a választási kampány során éppen azzal érvelt, hogy fel kell újítani az USA egész infrastruktúráját. A megválasztott elnök 1000 milliárd dollárt szánna erre. Az még nem egészen világos, hogy a hatalmas összeget hogyan teremtené elő, de abban minden szakértő egyetért – és ezt erősíti meg a mostani New York-i vasúti baleset is – hogy alapos felújításra szorul az infrastruktúra az egész Egyesült Államokban.

Fotó: WABC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez