Lövöldözés egy kanadai mecsetben – hatan meghaltak

Több, mint 50 ember gyűlt össze az esti imára Quebec-ben, az iszlám kulturális központban. Két támadó tüzet nyitott rájuk.

A rendőrség és a politikusok egyaránt terrorakcióról beszélnek. Az egyik támadót a helyszínen, a másikat a közelben vették őrizetbe. Justin Trudeau kormányfő azonnal elítélte a vallási és menekültközpontban elkövetett támadást és részvétet nyilvánított a hozzátartozóknak. Azt mondta, a kanadai muszlimok fontos részei a nemzetnek, és az ilyen értelmetlen cselekedeteknek nincs helyük a kanadai közösségekben, városokban, az országban.

screenshot_12

Az áldozatok 35 és 70 év közöttiek, a sérültek közül többnek súlyos az állapota. 39 ember sértetlenül jutott ki a mecsetből.

Korábban az egyik szemtanú három fegyveresről számolt be a Reuters-nek, amely arról írt, hogy a lövöldözés után jól felfegyverzett kommandósok érkeztek a mecsetbe. Melynek elöljárója, Mohamed Yangui elmondta, hogy a támadás a férfiak szárnyában volt.

Tavaly júniusban ugyanebben a mecsetben volt már egy incidens, akkor egy levágott disznófejet helyezett el valaki a bejáratnál,  “bonne appetit” kártyával. Az iszlámban tilos a sertés fogyasztása.

mecsetnel

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez