Mégiscsak Amerikában operálják a szívbeteg iráni kislányt

Két lyuk van az alig négy hónapos Fatemeh Reshad szívében, amely a születése óta rosszul működik. Iránban az orvosok megállapították: sürgős életmentő műtétre van szükség, de ezt csak Amerikában vagy valamelyik fejlett államban tudják megcsinálni.

A kislány szülei fel is vették a kapcsolatot az Egyesült Államokban élő rokonaikkal. Ők találtak is egy kórházat Portlandben, Oregon államban, mely elvállalta a nehéz műtétet. A szülők el is indultak Amerikába a kislánnyal. Átszállás közben Dubajban a repülőtéren jött a hír: Donald Trump átmenetileg megtiltotta hét muzulmán többségű állam polgárainak a belépését az USA-ba. Irán is a hét állam között volt, így a tilalom a szívbeteg kislányra és a szüleire is vonatkozott.

Az Amerikában élő rokonok mozgalmat szerveztek a kislány érdekében. Az amerikai kórház támogatta őket: kilencven éve áll fenn intézményünk, de gyerekpácienst még sohasem utasítottunk el! A szívbeteg kislány érdekében a határőrséghez fordultak. Ott közölték: nagyon sajnálják, de Trump rendelete a négy hónapos szívbeteg kislányra is vonatkozik. Ő sem jöhet az életmentő műtétre Amerikába!

Ezt hallva az iráni szülők búsan hazautaztak Dubajból. Ekkor jött az újabb hír: egy bíróság felfüggesztette az elnök rendeletét. Miután egy magasabb bírói szint is megerősítette Trump rendeletének a felfüggesztését, a határőrség is meggondolta magát: a négy hónapos kislányt és a szüleit beengedték az Egyesült Államokban. Jelenleg már a kórházban van az iráni kislány, aki életmentő műtét előtt áll Amerikában. Trump egyébként nem adja fel: újabb rendeletet készítenek elő jogi tanácsadói, melynek a célja ugyanaz, mint a korábbié, vagyis megakadályozni egyes muzulmán többségű államok polgárainak bejutását az Egyesült Államokba. A négy hónapos iráni kislányon tehát végrehajthatják az életmentő műtétet Amerikában, de az, hogy lábadozhat-e is ott, továbbra is bizonytalan…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez