Kidobta a tisztító az üknagymama 150 éves menyasszonyi ruháját

A tisztítóban veszett nyoma a 150 éves antik menyasszonyi ruhának, amelyben az ükunoka is kimondta a boldogító igent.

Igazi vintázs ruhában állt az oltár elé Tess Newall a skóciai Morham-ben. Aztán az üknagymama csipkecsodáját beadta tisztítani, ám a ruhának nyoma veszett az Edinburgh-i tisztítóban. A helyet ugyanis időközben bezárták. A nő elkeseredését megosztotta a közösségi médiában. A posztot 200 ezren osztották tovább. A nők együttérzése határtalan volt. Aztán kisvártatva jött egy frissítés: a ruhát megtalálták egy gyűrött rongykupacban a tisztító előtt.

Tess még júniusban ment férjhez, szeptemberben vitte el a ruhát tisztítani és mostanában ment érte. Vagyis csak ment volna, mert nem volt hova: az üzletet csődeljárás miatt bezárták. Miután a kétségbeesett SOS-jeleket közzétette az interneten, a szüleit felhívta a férfi, aki a tisztítónak bérbe adta a helyiséget. Azt mondta, az unokaöccse olvasta a történetet, mire ő kiment, hogy körülnézzen. Talált is egy halom régi csipkét és abban egy ruhát, amely szerinte megfelelt a leírásnak.

csipke

A szülők egyből odamentek, és el se hitték, amit láttak. Tényleg ott volt az üknagymama menyasszonyi ruhája. Nem tisztította ki senki, viszont a cédula, amit a beadáskor ráakasztottak, még rajta volt.

Egy kis formális kitérő után át is vehették a családi örökséget. A 29 éves Tess azt mondja: még mindig nem tett le arról, hogy kitisztíttassa, de most már Londonba viszi egy csipkeszakértőhöz. És megpróbálja egy pillanatra sem szem elől téveszteni.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez