Ezek a legdrágább városok a lakáspiacon

Egy nemrég közzétett kutatásban 406 várost vettek szemügyre kilenc országban. Az eredmények pedig megdöbbentőek lettek.

Ausztrália, Kanada, Hong Kong, Írország, Japán, Új-Zéland, Szingapúr, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok városainak lakás átlagárait viszonyították egy átlagos család jövedelméhez a demographia.com-on megjelent tanulmányban. Kiderült, hogy a jelenlegi lakáspiaci árak szinte megfizethetetlenek egy átlagos háztartás jövedelméből.

A toplista első helyezettjét illetően nincs változás: már hét éve Hong Kong a legdrágább város lakáspiaci szempontból. Egy igen picinek mondható, 9 négyzetméteres lakásért átlagosan 385 havi dollárt (112.000 forint) kérnek el a bérbeadók.

„Hong Kong egy apró sziget 7 millió lakossal. És 1,5 milliárdra tehető azoknak a száma (Kínában) akik jó befektetési lehetőségeket keresnek” – mondta a CNN-nek a kutatás eredményeiről Mark Elliott ingatlanszakértő.

A második helyen Sydney, a harmadikon pedig Vancouver végzett – ezekben a városokban a legmagasabbak a lakáspiaci árak egy átlagos háztartás bevételeihez képest, de Új-Zéland és az Egyesült Államok több városa is felkerült a 10-es listára, amit itt láthatnak:

1. Hong Kong, Kína

001hongkong

2. Sydney, Ausztrália

002

2. Vancouver, Kanada

003vancouver

4. Auckland, Új-Zéland

004auckland

5. San Jose, Egyesült Államok

004sannjose

6. Melbourne, Ausztrália

006melbourne

7. Honolulu,Hawaii, Egyesült Államok

007honoloulou

8. Los Angeles, Egyesült Államok

008la

9. San Francisco, Egyesült Államok

009sanfff

10. Bournemouth & Dorset, Egyesült Királyság

0010

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez